MELODY Thermo bambusz teraszburkolat

Egy innovatív megoldás természetes fából

Class 1-2EN 350

Rendkívül időtálló

Ellenálló

Nagyon kemény

Környezetbarát

139 mm – sima

103 mm – sima

70 mm – sima

139 mm – bordázott

103 mm – bordázott

70 mm - bordázott

Termékjellemzők

A MELODY Bambusz teraszburkolat egy innovatív gyártási eljárás szerint készül, ahol nagy sűrűségű, előzetesen 200 C°-on hőkezelt bambusz szálakat tömörítenek. Ez a megoldás egy rendkívül sűrű szövetszerkezetű, stabil és kivételesen kemény terméket eredményez. Ezek a tulajdonságok ideálissá teszik arra, hogy kültéri teraszburkolatként és homlokzati burkolatként egyaránt alkalmazzuk.

Profilok

Műszaki adatlap

Fajsúly
1.150 kg/m3

Mérettartósság
0,2 % 
EN 317 : 1993
(24h in water, at 20°C)

Tűzállósági osztály
Bfl-s1

Brinell keménység
8,61 kg/mm2

Formaldehid kibocsátás
0,001 mg/m3

Rugalmasság
14060 MPa

Mesterséges öregbítés
ΔE = 1,69

Tartósság
1st Class

Csúszásállóság
SRV (dry) 74

Referenciák

Bambusz: A fenntartható és reproduktív megoldás

A bambusz egy nagyon gyorsan növekvő növény, amely természetesen fenntartható. A hajtások naponta több tíz centimétert is nőhetnek. A növény általában 5 évente kerül kivágásra. Vágáskor a bambuszgyökér (rizóma) azonnal új hajtásokat kezd termelni, ezzel regenerálja az növényt magát.

A thermo bambusz a magas hőmérsékletű kezelésének köszönhetően stabil és tartós anyaggá válik. Tökéletes megoldás terasz-, és homlokzati burkolatok kialakítására.

A MELODY Thermo bambusz rendkívüli tartósságot és minőséget kínál, amely a legjobb trópusi keményfákhoz hasonlítható.

Rögzítés Cobra Hybrid® 7-22 klippel

A telepítés gyors és egyszerű: az aszimmetrikus klip az oldalsó hornyokba illeszkedik. A klip egyik oldalán 3 fog található, ami nagyon erős tartást biztosít a horonyban. A másik oldal kialakítása sima, így könnyebben csatlakoztatható a következő deszka.

A MELODY Thermo bambusz teraszburkolat telepítése

A MELODY burkolat fa vagy alumínium alépítményre szerelhető. Nagyon fontos, hogy a párnafák között maximálisan 40 cm-es középtávolságot tartsunk fenn. Nagyobb igénybevételű helyeken a párnafák közötti maximálisan 35 cm távolság javasolt.

A megfelelő légáramlás biztosítása érdekében legalább 10 cm-es szellőzőrést kell biztosítani a talaj és burkolat szint között, amennyiben erre a terep lehetőséget ad.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy mivel a bambusz különösen nagy sűrűségű és rendkívül kemény, így nagyon éles szerszámokkal kell dolgozni.

A MELODY Thermo bambusz teraszburkolat karbantartása

A MELODY bambusz burkolat megjelenése idővel megváltozik a hosszan tartó napsugárzás (UV sugárzás) és az időjárási körülmények miatt. 2-3 évvel a lerakás után a színe szürke árnyalatra halványodik.

  1. lépés: Tisztítás

Ne használjon nagynyomású mosót, mert az károsíthatja a burkolatot. A speciális szilícium-karbid kefe használata ideális a felületi szálak egyengetéséhez és simításához. Kefélje meg a burkolatot a szálak hosszirányában, majd alaposan öblítse le tiszta vízzel és hagyja 24 órát száradni.

  1. lépés: Felületkezelés

A burkolat megtisztítása után vízbázisú olajjal kell biztosítani az eredeti megjelenést.

A bambusz gyorsan növekvő növény. Szinte kimeríthetetlen erőforrás, mert olyan gyorsan regenerálódik. Normál körülmények között a bambuszvesszők 25%-a évente kivágható anélkül, hogy az ültetvény területe csökkenne. A bambusz gyorsan visszanő, mert a gyökerei a kivágás után nem pusztulnak el. Az érett bambuszvesszők betakarítása növeli az ültetvény hozamát és javítja a bambusz minőségét.

Az ültetvényekben tarvágás nem történik. Ráadásul a legyártott burkolatokban, deszkázatban a szén-dioxid évtizedekig tárolódik! 1 m3 hőkezelt bambuszban körülbelül 1.300 kg szén-dioxid tárolódik.