TRADITION kerítésrendszer beépítési útmutató

A Classik és Barok stílusú trópusi fa kerítéselemek önmagában rendkívül tartósak, korhadás állóak.

A fa természetességéből adódóan a lécek színárnyalatai különbözőek, ami egzotikus megjelenést biztosít.

A rendszer beépítése gyors és rendkívül egyszerű a 4 féle tartozék (oszlop, U-profil, léc, takaróelem) felhasználásával.

Mielőtt elkezdi a munkát, kérjük olvassa el figyelmesen a beépítési útmutatót.

A rendszer maximálisan 180 cm hosszú elemekre tagolható.

Előkészületek

Kérjük, először mérje meg a lécek hosszúságát és szélességét. A kerítéslécek gyárilag 145 mm szélességben készülnek (a csap és a horony között mérve), azonban a fa nedvességtartalmától függően 140-147 mm között változhat.

A szabványos hosszméretek 120/150/180 cm

Az oszlopoknak stabilan és függőlegesen kell állniuk, amely kétféle módon érhető el:

  • Az oszlopok földbe ásásával úgy, hogy az oszlop 1/3 részének a földben kell lennie.
  • Betontuskó alkalmazásával, melyhez U-alakú oszloptartó kerül rögzítésre.

Az oszlopok távolságának a meghatározásához a kerítéslécek hossza + 3 cm-t kell figyelembe venni (A 3 cm az U-profil falvastagságából 12 mm, illetve a szükséges 3 mm hézagból adódik, mindkét oldalon).

Ügyelni kell rá, hogy a távolság az oszlop tetején és az alján is azonos legyen.

Csavarozza az U-profilokat az oszlophoz, annak közepén. Fúrja elő a profilokat, majd használjon rozsdamentes csavarokat a rögzítéshez. Ne felejtsen el helyet hagyni a tetején a takaróléc rögzítéséhez (lásd 5. lépés)

Igazítsa az U-profilt az első léc helyének aljához (lásd 3. lépés)

Helyezze be az első szálat úgy, hogy a horony alul, a csap pedig felül legyen. Tartson a aljzattól minimum 5 cm távolságot, elkerülve, hogy a lécet állandó nedvesség érje.

Használjon vízmértéket a deszka beállításához, majd rögzítse az U-profilhoz rozsdamentes csavarral.

A deszkákat felülről kell egymásba illeszteni. Minden deszkát rögzítsen az U-profilhoz mindkét oldalon 4×40 mm-es rozsdamentes csavarral. Így a deszkák mozgása korlátozva lesz. Ne felejtse el a csavarok helyét előfúrni 3mm-es fúrószárral.

Amennyiben a deszka szélessége 145 mm vagy nagyobb, úgy tolja össze teljesen a szálakat, ameddig csak lehet. Ha a szélesség kisebb, úgy csak addig tolja össze a szálakat, hogy a távolság állandó maradjon. Pl. 142 mm szélességű deszka esetén hagyjon 3 mm rést a horonyban.

A telepítés befejezéséhez illessze a takarólécet az utolsó deszkára az alábbiak szerint:

Az utolsó deszka csapját le kell vágni és úgy felhelyezni, hogy a teteje 15 mm-rel gyúljon ki az U-profilból. Helyezzük fel a méretre vágott takarólécet, majd ferdén csavarozzuk az U-profilokhoz.