Felületkezelő anyagok

Kültéri faolaj használata:

A trópusi fa teraszburkolatok karbantartását,
ápolását olajos felületkezeléssel végezzük.

Előnyei:

Speciálisan trópusi fából készült teraszburkolatra kifejlesztett termék!

Kifejezetten kerti trópusifa kiegészítők, illetve kerti bútorok felületkezelésére fejlesztett termék. A Felixol egy rendkívül időtálló olaj, amely a trópusi fának kiváló védelmet biztosít

Bangkirai olaj

Főbb paraméterek:
Mélyen beszívódik a fa szöveteibe Korlátozza a fa dagadását, zsugorodását, illetve a vetemedését. Matt fényű Vizlepergető, ami meggátolja az elmohásodást. Növényi olajokból készült termék Nem tartalmaz pigmenteket, mégis ellenáll az UV sugárzásnak! Ideális kültéri teraszburkolatok felületkezelésére

Felhordás: Az FC Decking oil használatra kész. Hordjuk fel a tiszta, száraz, kezeletlen fafelületre. Ügyeljünk arra, hogy a hőmérséklet ne legyen kevesebb mint 4 ºC. A fa nedvességtartalma 20% alatt kell, hogy legyen. Könnyű felvinni ecsettel, hengerrel, vagy spray-vel. 1 réteg általában elég!
Anyagszükséglet: 7-10 m2/liter. Tisztítása kefével, terpentinnel. Bontatlan állapotban kb. 1. évig eltartható. 2,5 literes kiszerelésben kapható.
 
Karbantartás: Az igénybevétel mértékétől függően 1, illetve 1,5 évente egyszer ajánljuk kezelni. A felületkezelés előtt javasolt a felület magasnyomású, tiszta vízzel történő tisztítása.
A fának a felületkezeléskor száraznak kell lennie! Ahhoz, hogy megnöveljük a teraszburkolat élettartamát, célszerű azt az esetlegesen rákerülő levelektől, földtől, stb. megtisztítani.

Tisztítás: Tiszta ecsettel, terpentinnel

Eltarthatóság: minimum 1 évig bontatlanul.

Felixol

Főbb paraméterek:
Magas szilárd anyag tartalom (60%) nem hólyagosodik fel könnyű felhordani természetes lenolaj bázisú vízlepergető kiválóan ellenáll az időjárásnak megőrzi a fa természetes színét nedvességszabályzó, rugalmas réteget biztosít kiemeli a fa természetes erezetét színekkel keverhető selyemfényű.

Felhordás: Barna és natúr színben kapható

A Felixol azonnal használatra kész. Hordjuk fel a tiszta, száraz, kezeletlen fafelületre. Ügyeljünk arra, hogy a hőmérséklet ne legyen kevesebb mint 4 ºC. A fa nedvességtartalma 20% alatt kell, hogy legyen. Kenjünk fel 2-3 réteget a Felixol Brown-ból, majd egy réteg Felixol Natural-t. Az évenkénti kezelésre elegendő a Felixol Natural egyszeri használata.
Könnyű felhordani ecsettel, hengerrel, vagy spray-vel. Száradási idő kb. 4-6 óra. Tisztítása gyengéden kefével és terpentinnel.
 
Anyagszükséglet: 14-16 m2/liter Bontatlan állapotban kb. 1. évig eltartható 1, illetve 2,5 literes kiszerelésben kapható. Ajánljuk a Felixol Brown, illetve a Felixol natural együttes használatát.
A Felixol Natural nem tartalmaz pigmenteket, amely alapvető az UV sugárzás elleni védelemhez. Karbantartás: Az igénybevétel mértékétől függően 1, illetve 1,5 évente egyszer ajánljuk kell kezelni. A felületkezelés előtt javasolt a felület magasnyomású tiszta vízzel történő tisztítása. A fának a felületkezeléskor száraznak kell lennie.

Tiszta felület

Felhordásra kész termék

Ecsettel, hengerrel vagy spray-vel